Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Followers

Sunday, 22 September 2013

Selamat Hari Lahir awokk

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera readers sekalian..
First off all..

nak ucapkan..




selamat Hari Lahir Awokk yang ke-21..walaupun dah terlambat hampir seminggu,
nak wishh jugakk..
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
saya doakan awokk akan berbahagia selamanya..
ni jer present yang mampu sya bagi kat awokk..
terimalah hadiah yang x seberapa mewah nih.. :)
hehhehe...(ni ilustrasi jerr..nnt ada duit sya beli la yang betoi2,x pon awok beli kat sya.)




byee...byeee

Saturday, 14 September 2013

Selamat Datang adek2 ku.. :)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

fuh..fuh..dah berabuk sesangat dah blog nih..qajin sangat admin dy ni nak update nuh..
first of all nak ucapkan selamat datang kepada adik2 junior yang baru menjejakkan kami ke alam universiti.. tak kira la universiti mana pon,janji dpat masuk uni kan??tapi paling nak ucap sekali kat junior2 Northern Universiti of Malaysia la a.k.a Universiti Utara Malaysia..wat gempak skit,nampak macm oversea jer gitu kan..hehehe


mesti korang happy giler kan bila check kat On9, tengok2 nama korang ada sekali tulis dapt Uni mana kan..time tu rasa nak menjerit ja,nak bgi tau satu dunia yang hampa dapat masuk U kan..tapi ada juga satu puak ni yang bila tau dpat masuk U,tapi x happy sebab apa?? dapat coz ngan U yang dy x mau.. ingatlah adek2 bahawasanya ramai lagi kwan2 anda yang x dapat masuk U tapi teringin sangat nak masuk.. so bersyukur Ok..prosed ja.tu rezeki hampa..Allah lebih mengetahui apa yang lebih baikk..tapi bg adek2 yang x dapat tu,jgan la bersedih ok.. xdapat masuk U bukan pengakhiran bagi hidup anda..banyak lagi benda yang hampa boleh buat.. Contohnya p kerja (kurangkan beban mak pak),masuk kolej(amek la jurusan yang hampa minat,yuran mahai tolak tepi,ilmu tu penting) lagi??? wat la apa pon janji x susahkan mum&dad,kerajaan negeri,kerajaan Pusat & Parlimen dan sebagainya.

sedikit nasihat la untuk hampa2 newbiee Uni erkk,walaupun akak pon baru setahun jagung jer kat alam U nih..heheh

1. jangan tinggai solat.
2. join aktiviti yang berfaedah cont PRS,PUSAT KERJAYA,PERKIM,JKPS dan sebagainya.
3. jgan buat benda yang bukan2
4. duit PTPTN tu jgan dok boros sgat kalau x hujung sem sat g sakit la ampa.
5. result exam maintain pointer 3 keatas setiap sem..kalau 4 flat lagi bguzz..
6. amek la pluang kalu dok negeri orang tu nak p jalan2 tengok tempat orang len..
7. jangan dok wat macm hampa ni besaq sgt dah..bru masuk U jer pon..

setakat itu sahajalah nasihat akak yang x seberapa akak nih..:)

bye..bye..