Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Followers

Sunday, 4 March 2012

Rahsia canti!k dengan Coklat !!

Assalamualaikum..
hyee readers semua...
selamat berhujung minggu(walaupun dah nak habis dah)...
jangan tension2 nuh..lau tension bace entry nih..mesti x tension dah..
entry ni kami nak cita pasai Coklat..
bukan vanilla coklat tau...
spa nak cantik  makan coklat..
makan coklat boleh membuatkan hampa cantik tau..
coz..dalam coklat  ada antioksidan yang berfungsi untuk mengelakkan dan mencegah radikal bebas daripada merosakkan sel-sel kulit..
bukan yang tu saja,ada juga kandungan catechin iaitu antioksidan kuat yang dapat mencegah penuaan..
lau hampa nak mengurangkan parut pon boleh..
sbb lemak coklat atau cocoa butter yang terkandung dalam coklat mempunyai keupayaan
 untuk mengurangkan garis-garis halus,mengurangkan bekas parut dan strecth mark.



jom kita try buat sabun mandi coklat buatan sendiri...
  1. didihkan susu tepung yang dicampur dengan hirisan coklat
  2. kemudian kacau sehingga coklat cair
  3. seterusnya campur dengan gel mabdian dan bolehlah disapukan pada keseluruhan badan..

p/s :memang nampak agak melampau nak bermandikan sabun coklat kan..so sapa2 yang nak try bleh la..lau tak mau pon tak pa..x paksa pon...heheehehe

Selamt mencuba...

bye..bye..
jumpa lagi

10 comments:

  1. coklat yang kita makan to ek...maksud nora la macam coklat cudbury ekk..atau tak kesah la mane-2 coklat
    :)))

    ReplyDelete
  2. coklat yg kena masak la...hehehhe

    ReplyDelete
  3. coklat y btol2 berkhasiat adlh coklat y pahit rsenye.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  4. owhh betoi erk..x tau la plak..

    ReplyDelete
  5. huaa syglah nk buat mandian..bek mkn je.. syg oooo... lau byk duit blh la.. hehehe.. nice info

    ReplyDelete
  6. bl dah kaya nnt bleh la wat..skung ni mkan jer dlu...hehehh

    ReplyDelete
  7. Peh. Memang kena beli coklat berkotak-kotak lah kan nak buat shower cream. Heheh.

    ReplyDelete
  8. nak makan je coklat tuh hehehe

    ReplyDelete
  9. lau dah beli byak2..jgan lupa bg kat sya skit..

    ReplyDelete