Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Followers

Saturday, 25 February 2012

Adat or Agama lagi penting..????

Assalamualaikum...

 hari ni aq ada topik yang nak dibincangkan iaitu adat and agama...
apa pendapat korang???adat or agama lagi penting yang korang kena follow....adat tu macm adat melayu,india,cina and byak g la....contoh la adat owang melayu aq bg,bersanding,berinai,bercukur bg bayi yang baru lahir dan byak g la....perkara agama plak,perkara yang agama tuntut untuk kita buat...

X semua adat  x elok,dan x semua adat yang elok...kadang2 ada adat2 yang menyimpang dari tuntutan agama kita...jadi kena la kita pilih dl sebelum kita amalkan...takut2 adat tu menyimpang dari agama kita...

Aq adala kenal ngan someone ni,dy ni byak berpegang pada adat,sampai kadang2 tu aq rasa menyampah pon ada..adat d pegang tp agama buat endah x endah jer..pa nak jadi macam tu...nak kluaq ngan BF kena ada teman,tp BF dok mai umah x pakai tudung,x pa plak nuh...pening aq bila tengok...

So kepada kengkawan sekalian Fikir la dl sebelum bertindak...OK..

p/s: tiada perkara yang lebih penting dari perkara yang penting,kerana yang penting itu lebih penting dari perkara yang penting...

 


0 comments:

Post a Comment